Hana Vančurová

Bakalářská práce

Vliv suplementace potravin vápníkem na organismus

Supplementation of food with calcium and its influence of health
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem obohacování potravin vápníkem na lidský organismus. První část této práce shrnuje základní informace o vápníku, o jeho výskytu a funkcích v těle, denním příjmu, výskytu v potravinách. Dále se zabývá poruchami metabolismu vápníku při jeho nedostatečném a nadbytečném příjmu. Druhá část pojednává o obohacování potravin vápníkem, o příjmu vápníku v potravinových doplňcích …více
Abstract:
This thesis focused on the monitoring of the foodstuff supplementation with calcium and its influence to human health. The first part summarizes basic information about calcium, its occurrence and functions in the body, daily intake and occurrence in foods. It also deals with disorders of calcium metabolism due to its high and low intake. The second part discusses the fortification of foods with calcium …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 7. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 29. 8. 2012
  • Vedoucí: RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Vančurová, Hana. Vliv suplementace potravin vápníkem na organismus. Pardubice, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin