Relativní abundance patatinu ve vztahu k antioxidativní kapacitě hlíz vybrané skupiny kulturních a planých druhů brambor – Bc. Petr MEJZLÍK
Bc. Petr MEJZLÍK
Master's thesis
Relativní abundance patatinu ve vztahu k antioxidativní kapacitě hlíz vybrané skupiny kulturních a planých druhů brambor
Patatin proteins relative abundance in correlation to antioxidative activity of tubers of cultivated and wild potato species
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo stanovit obsah čistých hlízových bílkovin, relativní abundanci patatinu v hlízových bílkovinách a následně též antioxidativní potenciál. Teoretická část práce se zabývala charakteristikou bramboru hlíznatého, jeho chemickým složením a popisem analyzovaných planých a kulturních druhů brambor. V praktické části byly prezentovány výsledky. Významná genotypová variabilita antioxidativní …moreAbstract:
The aim of the thesis was to determine the content of pure tuber proteins, patatin relative abundance in total tuber protein, and subsequently its antioxidant potential. The theoretical part dealt with general potato characteristics, potato tuber chemical composition and description of analyzed cultivated and wild potato species. In the practical part results of laboratory analysis were presented. …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2015
Accessible from:: 24. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Veronika Bártová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MEJZLÍK, Petr. \textit{Relativní abundance patatinu ve vztahu k antioxidativní kapacitě hlíz vybrané skupiny kulturních a planých druhů brambor}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2015. Available from: https://theses.cz/id/ct53sc/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
MEJZLÍK, Petr. Relativní abundance patatinu ve vztahu k antioxidativní kapacitě hlíz vybrané skupiny kulturních a planých druhů brambor. Č. Budějovice, 2015. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / field:
Agriculture Engineering / Agricultural Ecology
Theses on a related topic
-
Vliv odrůdy brambor na žluknutí smažicího média
Aneta Blažková -
Akrylamid ve výrobcích z brambor
Jan Jiruška
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights