Tomáš Horňák
Bachelor's thesis
Mikroflóra kysaných mléčných výrobků.
Microflora of Fermented Dairy Products
Abstract:
Kysané mléčné výrobky jsou produkty vyrobené z mléka, pomocí fermentace bakteriemi mléčného kvašení. Tato fermentace se nazývá mléčné kvašení a jejím hlavním výsledkem je přeměna laktózy na kyselinu mléčnou. Současně dle typu mléčné fermentace, použitých bakterií a podmínek kvašení vznikají i různé další látky, které mají senzorický či nutriční význam. Mezi nejdůležitější výrobky patří jogurty a jogurtová …moreAbstract:
Fermented dairy products are made from milk fermantation, using lactic acid bacteria. This fermentation is called lactic acid fermentation and its main result is the conversion of lactose into lactic acid. Simultaneously, according to the type of lactic acid fermentation, bacteria used, and fermentation conditions, various substances with sensory and nutritional significance are made. The most important …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 3. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Kysané mléčné výrobky ve výživě dospělých
Roman MEZEY -
KYSANÉ MLÉČNÉ VÝROBKY VE VÝŽIVĚ ČLOVĚKA
Anton Miroshnichenko -
Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí základní školy
Sára HONZEJKOVÁ -
Extraction of lactic acid from aqueous solutions at high pH value using supported liquid membrane equipment
Tomáš Kracík -
Synthesis and functionalization of poly(lactic-co-glycolic acid) for preparation of nanoparticles and microspheres for medical applications
Adam Baláž -
The effect of impurities on the properties of the lactic acid polycondensates
Pavel KUCHARCZYK -
Kyselina mléčná a syntéza polylaktidu
Pavel KUCHARCZYK -
Rezistentní bakterie jako původci infekcí spojených se zdravotní péčí
Aja Komprdová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses ct55s2 ct55s2/2
23/3/2017