Využití nukleární magnetické rezonance v sýrařském odvětví – Adéla Bozděchová
Adéla Bozděchová
Bakalářská práce
Využití nukleární magnetické rezonance v sýrařském odvětví
Use of Nuclear Magnetic Resonance in the Cheese Industry
Anotace:
Sýry jsou na trhu velmi oblíbenou a vyhledávanou potravinou, proto výrobci usilují o zajištění jejich vysoké kvality. V současné době je snaha využívat ke kontrole kvality analytické metody, které jsou méně časově nenáročné. Mezi tyto metody patří i nukleární magnetická rezonance. Nukleární magnetická rezonance poskytuje detailní informace o struktuře a dynamických vlastnostech organických i anorganických …víceAbstract:
Cheese is a very popular and sought-after food on the market, so producers strive to ensure its high quality. There is now an effort to use analytical methods for quality control that are less time-consuming. These methods include nuclear magnetic resonance imaging. Nuclear magnetic resonance provides detailed information on the structure and dynamic properties of organic and inorganic substances and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BOZDĚCHOVÁ, Adéla. \textit{Využití nukleární magnetické rezonance v~sýrařském odvětví}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/ctautb/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Faktory ovlivňující enzymatické srážení mléka
Irena Stašková -
Mléko a mléčné výrobky ve stravě dětí základních škol
Jiří Kučera -
Možnosti využití průtokového bioreaktoru pro kontrolu homeostáze vnitrobuněčného prostředí a metabolického stavu buňky v průběhu in-cell NMR experimentu
Šárka Kargerová -
Charakterizace nukleových kyselin v komplexním prostředí živých buněk pomocí in-cell NMR spektroskopie
Michaela Krafčíková -
Přiřazení NMR spekter dimerizační domény regulační podjednotky RII cAMP dependentní proteinkinasy
Zuzana Janáčková -
Characterization of non-B DNA structures using NMR spectroscopy
Ilektra-Chara Giassa -
Možnosti použití syntetických, teplotně citlivých polymerů pro imobilizaci savčích buněk v in-cell NMR spektroskopii
Šárka Pospíšilová
Název
Vložil
Vloženo
Práva