Bc. Adéla Trusinová

Master's thesis

Vliv receptury a délky zrání na obsah biogenních aminů ve zrajících sýrech

Effect of recipe and time of ripening on the content of biogenic amines in ripening cheeses
Anotácia:
Diplomová práce je zaměřena na obsah biogenních aminů (kadaverin, histamin, 2-fenylethylamin, tyramin a tryptamin) v závislosti na době zrání ve 3 variantách zrajících sýrů (kontrolní vzorek, vzorek s lakázou v těstě sýru, vzorek s lakázou na povrchu sýru). Dále se práce zaměřuje na vliv přidání lakázy do těsta a na povrch sýrů. Část teoretická je zaměřena na význam a výskyt biogenních aminů v potravinách …viac
Abstract:
The diploma thesis is focused on the content of biogenic amines (cadaverine, histamine, 2-phenylethylamine, tyramine and tryptamine) depending on the ripening time in 3 varieties of maturing cheeses (control sample, sample with laccase in the cheese dough, sample with laccase on the surface of the cheese). Furthermore, the work focuses on the effect of adding laccase to the dough and on the surface …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2023
  • Vedúci: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
  • Oponent: Michal Kosař, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Human Nutrition