Hodnocení ukazatelů jakosti u trvanlivých masných výrobků – Bc. Martina ŠÍBLOVÁ
Bc. Martina ŠÍBLOVÁ
Diplomová práce
Hodnocení ukazatelů jakosti u trvanlivých masných výrobků
Evaluation of quality indicators in long-life meat products
Anotace:
Práce se zabývá senzorickou analýzou a stanovením vybraných chemických parametrů tepelně opracovaných a tepelně neopracovaných masných výrobků. Senzorickou analýzou se posuzovaly vybrané ukazatele masných výrobků, a to vzhled v nákroji, chuť a vůně, konzistence, intenzita slané chuti, barva a tuhost. Chemickou analýzou bylo provedeno stanovení obsahu tuku, dusitanů a hodnota aktivity vody. V práci …víceAbstract:
The sensoric analysis and the determination of selected chemical parameters of both heat-treated and non-heat-treated meat products are presented in this paper. Selected characters of the meat products, such as appearance of cuts of the meat products, their taste, flavour, consistency, salt taste intensity, colour and solidity, were evaluated by the sensoric analysis. Fat and nitrite contents as well …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
14584
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠÍBLOVÁ, Martina. Hodnocení ukazatelů jakosti u trvanlivých masných výrobků. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin