Analýza polotvrdých sýrů s přídavkem kultur Bifidobacterium bifidum a Lactobacillus acidophilus. – Bc. Zuzana ŽIŽKOVÁ
Bc. Zuzana ŽIŽKOVÁ
Master's thesis
Analýza polotvrdých sýrů s přídavkem kultur Bifidobacterium bifidum a Lactobacillus acidophilus.
Analysis of semi-hard cheeses with the addition of Bifidobacterium bifidum and Lactobacillus acidophilus cultures.
Anotácia:
V této diplomové práci byl studován vliv přídavku probiotických kultur Bifidobacterium bifidum a Lactobacillus acidophilus na kvalitu polotvrdých sýrů eidamského typu. Základem práce byla výroba sýrů s přídavkem probiotických kultur. Poté byl vliv přídavku těchto probiotických kultur hodnocen v průběhu zrání a skladování. Průběžně byla prováděna senzorická analýza, bylo měřeno pH, byla zjišťována vlhkost …viacAbstract:
In this thesis was studied the influence of the addition of probiotic cultures Bifidobacterium bifidum and Lactobacillus acidophilus in semi-hard cheeses Edam type. Work was based on the production of cheeses with added probiotic cultures. Then the effect of these added probiotic cultures studied during ripening and storage. Continously be carried sensory analysis, microbiological analysis, pH, solids …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
15050
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2010
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŽIŽKOVÁ, Zuzana. \textit{Analýza polotvrdých sýrů s přídavkem kultur Bifidobacterium bifidum a Lactobacillus acidophilus.}. Online. Diplomová práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2010. Dostupné z: https://theses.cz/id/cv71r8/.
Jak správně citovat práci
ŽIŽKOVÁ, Zuzana. Analýza polotvrdých sýrů s přídavkem kultur Bifidobacterium bifidum a Lactobacillus acidophilus.. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Práce na příbuzné téma
-
Výroba a analýza vín Pét-nat
Magdaléna Šaňková -
Vliv nesaccharomycetních kvasinek na obsah biogenních aminů ve víně
Jakub Janota -
Srovnání obsahu biogenních aminů v českých a slovinských organických vínech
Klára Vlachovská -
Výroba polotvrdých zrajících sýrů z kozího mléka
Kateřina Slintáková -
Polotvrdé sýry s odlišnými kulturami
Kamila Pechtorová -
Probiotika a laktózová intolerance
Denisa Hrúzová