Bc. Zuzana ŽIŽKOVÁ

Master's thesis

Analýza polotvrdých sýrů s přídavkem kultur Bifidobacterium bifidum a Lactobacillus acidophilus.

Analysis of semi-hard cheeses with the addition of Bifidobacterium bifidum and Lactobacillus acidophilus cultures.
Anotácia:
V této diplomové práci byl studován vliv přídavku probiotických kultur Bifidobacterium bifidum a Lactobacillus acidophilus na kvalitu polotvrdých sýrů eidamského typu. Základem práce byla výroba sýrů s přídavkem probiotických kultur. Poté byl vliv přídavku těchto probiotických kultur hodnocen v průběhu zrání a skladování. Průběžně byla prováděna senzorická analýza, bylo měřeno pH, byla zjišťována vlhkost …viac
Abstract:
In this thesis was studied the influence of the addition of probiotic cultures Bifidobacterium bifidum and Lactobacillus acidophilus in semi-hard cheeses Edam type. Work was based on the production of cheeses with added probiotic cultures. Then the effect of these added probiotic cultures studied during ripening and storage. Continously be carried sensory analysis, microbiological analysis, pH, solids …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor: 15050

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2010

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ŽIŽKOVÁ, Zuzana. Analýza polotvrdých sýrů s přídavkem kultur Bifidobacterium bifidum a Lactobacillus acidophilus.. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production