Bc. Klára Podlipná

Master's thesis

Obsah celkových anthokyanů po kulinárních úpravách pšenic s barevným zrnem

Content of total anthocyanins after culinary treatment of colored grain wheat
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá druhy barevných pšenic a především, jaký vliv má kulinární úprava (pečení) na obsah celkových anthokyanů. V teoretické části práce byl zpracován literární přehled se zaměřením na anthokyany, pšenici a využití pšenic s barevným zrnem. Zvláštní pozornost byla věnována popisu pšenice s purpurovým, modrým, černým, červeným a žlutým zbarvením zrna. Netradičně zbarvené odrůdy pšenic …viac
Abstract:
This diploma thesis deals with the types of coloured wheat, and especially what effect culinary processing (baking) has on the content of total anthocyanins.The theoretical part of this thesis presents a literary overview focusing on anthocyanins, wheat and the use of coloured grain wheat. Special attention is paid to the description of wheat with purple, blue, black, red and yellow grains. Unusually …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 7. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
  • Oponent: Monika Sabolová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Czech University of Life Sciences Prague

Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Master programme / odbor:
Crop Science / Crop Science

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.
 
Názov
Vložil
Vložené
Práva
Theses cvcazu cvcazu/2
22. 7. 2020
Složky
Soubory
Mach, J.
22. 7. 2020
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.