Měření tokových křivek a výpočet jejích tokových parametrů vybraných potravinářských zahušťovadel – Bc. Genar Sailová
Bc. Genar Sailová
Master's thesis
Měření tokových křivek a výpočet jejích tokových parametrů vybraných potravinářských zahušťovadel
Measurement of the flow curves and their numerical evaluation of selected food stuff thickeners
Abstract:
Tato diplomová práce je zaměřena na charakterizaci reologických vlastnosti vybraných potravinářských zahušťovadel. Ke stanovení tokových křivek a výpočet jejich parametrů byla použita reometrie. Tato práce se zabývá materiály připravenými z přírodních i syntetických polymerů. Jedná se o polysacharidy na bázi karboxymethylcelulózy (CMC), hydroxyethylcelulózy (HEC), guarové gumy (GG) a kyseliny hyaluronové …moreAbstract:
This diploma thesis is focused on the rheological properties of selected food thickeners. Rheometry was used to determine the flow curves and caculate their parameters. This work deals with materials prepared from natural and synthetic polymers. Materials are polysaccharides based on carboxymethyl cellulose (CMC), hydroxyethyl cellulose (HEC), guar gum (GG) and hyaluronic acid (HA). The concentration …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2021
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SAILOVÁ, Genar. \textit{Měření tokových křivek a výpočet jejích tokových parametrů vybraných potravinářských zahušťovadel}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2021. Available from: https://theses.cz/id/cvnisd/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Sailová, Genar. Měření tokových křivek a výpočet jejích tokových parametrů vybraných potravinářských zahušťovadel. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.