Měření tokových křivek a výpočet jejích tokových parametrů vybraných potravinářských zahušťovadel – Bc. Genar Sailová
Bc. Genar Sailová
Diplomová práce
Měření tokových křivek a výpočet jejích tokových parametrů vybraných potravinářských zahušťovadel
Measurement of the flow curves and their numerical evaluation of selected food stuff thickeners
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na charakterizaci reologických vlastnosti vybraných potravinářských zahušťovadel. Ke stanovení tokových křivek a výpočet jejich parametrů byla použita reometrie. Tato práce se zabývá materiály připravenými z přírodních i syntetických polymerů. Jedná se o polysacharidy na bázi karboxymethylcelulózy (CMC), hydroxyethylcelulózy (HEC), guarové gumy (GG) a kyseliny hyaluronové …víceAbstract:
This diploma thesis is focused on the rheological properties of selected food thickeners. Rheometry was used to determine the flow curves and caculate their parameters. This work deals with materials prepared from natural and synthetic polymers. Materials are polysaccharides based on carboxymethyl cellulose (CMC), hydroxyethyl cellulose (HEC), guar gum (GG) and hyaluronic acid (HA). The concentration …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SAILOVÁ, Genar. \textit{Měření tokových křivek a výpočet jejích tokových parametrů vybraných potravinářských zahušťovadel}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/cvnisd/.
Jak správně citovat práci
Sailová, Genar. Měření tokových křivek a výpočet jejích tokových parametrů vybraných potravinářských zahušťovadel. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.