Porovnávání jakosti masa jatečného skotu pomocí klasifikace SEUROP – Bc. Hana Lepková
Bc. Hana Lepková
Diplomová práce
Porovnávání jakosti masa jatečného skotu pomocí klasifikace SEUROP
Cattle Meat Quality Comparison by Classification SEUROP
Anotace:
Úvod mé diplomové práce je zaměřen na pojem maso a jeho důležitost, které hrají významnou roli v životě lidí. V literární rešerši se dále zabývám složením hovězího masa a jeho složkami, které jsou z nutričního hlediska důležité a nepostradatelné pro zdravý vývoj jedince. Faktory, které ovlivňují spotřebu hovězího masa (zdravotní nezávadnost, kvalita), jsou součástí kapitoly. V další části je popisována …víceAbstract:
The introduction of my final thesis focuses on the term ?meat?, and its importance which play significant role in people´s lives. The composition of beef meat and its components which are very important not only from the nutrition point of view but also essential for healthy growth of each man is mentioned in literal research. The factors that influence beef meat consumption (health sanitariness and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2013
Zveřejnit od: 2. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Lepková, Hana. Porovnávání jakosti masa jatečného skotu pomocí klasifikace SEUROP. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Zatřídění jatečně upravených těl prasat na vybraných jatkách
Kateřina PÖSINGEROVÁ -
Vyhodnocení kvality jatečně upraveného těla a masa býků českého strakatého plemene skotu s genotypem TT a CT pro leptin
Lukáš Večerek -
Porovnání ukazatelů jatečné hodnoty dvou hybridních kombinací jatečných prasat
Josef DVOŘÁK -
Analýza vybraných mateřských vlastností bahnic a porodní hmotnosti jehňat na přežitelnost jehňat, jejich růstové schopnosti a ukazatele jatečné hodnoty
Marek Mach -
Zhodnocení růstu a základních ukazatelů jatečné hodnoty jehňat kříženců plemen romney marsh a clun forest
Tereza Minářová -
Vyhodnocení přírůstků a jatečné hodnoty brojlerových králíků Hyla v podmínkách drobnochovu
Milan Janda -
Analýza klasifikace jatečně upravených těl prasat na vybraných jatkách
Renáta JANDOVÁ -
Zhodnocení růstu a základních ukazatelů jatečné hodnoty jehňat plemene romney marsh.
Simona Šeligová