Mgr. Ivana Baranová
Bachelor's thesis
Co víme o glutamátu sodném ?
Monosodium glutamate - known facts
Abstract:
The subject of the bachelor´s thesis is Monosodium glutamate. In the theoretical part the technological process of production, exploitation in the food industry and related legislation are described. The theoretical part also brings a brief description of the "umami" and the "chinese restaurant syndrome" topics. The practical part contains the evaluation of the questionnaire survey that aimed to assess …moreAbstract:
Bakalárska práca sa venuje problematike glutamátu sodného. V teoretickej časti je spracovaný technologický postup jeho produkcie, vyžitie v potravinárskom priemysle a s ním spojené legislatívne predpisy. Teoretická časť zároveň prináša stručný pohľad na tému umami a „syndróm čínskej reštaurácie“. Praktická časť práce obsahuje vyhodnotenie dotazníkového prieskumu, ktorého cieľom bolo zistiť znalosti …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2012
Identifier:
https://is.muni.cz/th/es4tt/
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2012
- Supervisor: RNDr. Jiří Totušek, CSc.
- Reader: Ing. Bc. et Bc. Gabriela Janíčková
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian
Theses on a related topic
-
Chuť barev
Daniel DUFEK -
Chuť na kremroli aneb upocené letní odpoledne
Jan PISKAČ -
Motivace žáků SZŠ, aneb vytrácí se během studia chuť pomáhat druhým?
Alena Dvořáková -
Marketingová a komunikační strategie kuchařky S jídlem roste chuť
Petra Kovácsová -
Senzorické vlastnosti chmele a jejich vliv na chuť a vůni piva
Karolína Mašková -
Dobrou chuť!
Žaneta Chrobočková -
Vůně a chuť vína
Marika Tesařová -
Chuť a její různé aspekty
Ivana Rufferová