Mgr. Ivana Baranová
Bachelor's thesis
Co víme o glutamátu sodném ?
Monosodium glutamate - known facts
Abstract:
The subject of the bachelor´s thesis is Monosodium glutamate. In the theoretical part the technological process of production, exploitation in the food industry and related legislation are described. The theoretical part also brings a brief description of the "umami" and the "chinese restaurant syndrome" topics. The practical part contains the evaluation of the questionnaire survey that aimed to assess …viacAbstract:
Bakalárska práca sa venuje problematike glutamátu sodného. V teoretickej časti je spracovaný technologický postup jeho produkcie, vyžitie v potravinárskom priemysle a s ním spojené legislatívne predpisy. Teoretická časť zároveň prináša stručný pohľad na tému umami a „syndróm čínskej reštaurácie“. Praktická časť práce obsahuje vyhodnotenie dotazníkového prieskumu, ktorého cieľom bolo zistiť znalosti …viac
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/es4tt/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2012
- Vedúci: RNDr. Jiří Totušek, CSc.
- Oponent: Ing. Bc. et Bc. Gabriela Janíčková
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / odbor:
Specializations in Health Science / Dietitian
Práce na příbuzné téma
-
Chuť na kremroli aneb upocené letní odpoledne
Jan PISKAČ -
Chuť barev
Daniel DUFEK -
Motivace žáků SZŠ, aneb vytrácí se během studia chuť pomáhat druhým?
Alena Dvořáková -
Marketingová a komunikační strategie kuchařky S jídlem roste chuť
Petra Kovácsová -
Senzorické vlastnosti chmele a jejich vliv na chuť a vůni piva
Karolína Mašková -
Vůně a chuť vína
Marika Tesařová -
Dobrou chuť!
Žaneta Chrobočková -
Chuť a její různé aspekty
Ivana Rufferová