Analýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované\nl{} mikroextrakce tuhou fází – Bc. Pavla Adámková
Bc. Pavla Adámková
Master's thesis
Analýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované\nl{} mikroextrakce tuhou fází
Analysis of malts volatile compounds profile using modified solid phase microextraction approach
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá analýzou těkavých látek v pivovarských sladech technikou Vac-HSSPME s kombinací sorpčních teplot ve spojení s GC-MS/FID analýzou. V teoretické části jsou popsány poznatky o pivovarských sladech a jejich výrobě. Dále jsou popsány extrakční a chromatografické metody. Experimentální část je věnována optimalizaci celého procesu extrakce Vac-HSSPME a následné GC-MS/FID analýze …viacAbstract:
This diploma thesis deals with the analysis of volatile substances in brewing malts using the Vac-HSSPME technique with a combination of sorption temperatures followed by GC-MS/FID analysis. The theoretical part describes the knowledge about brewing malts and their production. Extraction and chromatographic methods are described as well. The experimental part is devoted to the optimization of the whole …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 7. 2021
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ADÁMKOVÁ, Pavla. \textit{Analýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované$\backslash$nl$\{\}$ mikroextrakce tuhou fází}. Online. Diplomová práca. Pardubice: Univerzita Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/cy5p2y/.
Jak správně citovat práci
Adámková, Pavla. Analýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované\nl{} mikroextrakce tuhou fází. Pardubice, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Systém celoživotního vzdělávání v oblasti myslivosti v České republice
Eduard Slad -
Mezinárodní obchod ve spřízněných komoditách pivo, slad a chmel
Viktor Charvát -
Slad jako zdroj biogenních aminů
Petra Machalová -
Slad, pivovarské mláto a možnosti jejich využití v pekárenské výrobě
Hana Koubková -
Systém školství v ČR a jeho financování
Eduard Slad -
Jakostní požadavky na slad
Barbora Kaiserová -
Porovnání cukernatosti komerčního sladu a sladu připraveného v laboratoři
Kristýna NOVÁ -
Sledování fermentability sladin u vybraných druhů sladů
Emílie Zárubová