Analýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované\nl{} mikroextrakce tuhou fází – Bc. Pavla Adámková
Bc. Pavla Adámková
Master's thesis
Analýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované\nl{} mikroextrakce tuhou fází
Analysis of malts volatile compounds profile using modified solid phase microextraction approach
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá analýzou těkavých látek v pivovarských sladech technikou Vac-HSSPME s kombinací sorpčních teplot ve spojení s GC-MS/FID analýzou. V teoretické části jsou popsány poznatky o pivovarských sladech a jejich výrobě. Dále jsou popsány extrakční a chromatografické metody. Experimentální část je věnována optimalizaci celého procesu extrakce Vac-HSSPME a následné GC-MS/FID analýze …moreAbstract:
This diploma thesis deals with the analysis of volatile substances in brewing malts using the Vac-HSSPME technique with a combination of sorption temperatures followed by GC-MS/FID analysis. The theoretical part describes the knowledge about brewing malts and their production. Extraction and chromatographic methods are described as well. The experimental part is devoted to the optimization of the whole …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 7. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ADÁMKOVÁ, Pavla. \textit{Analýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované$\backslash$nl$\{\}$ mikroextrakce tuhou fází}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2021. Available from: https://theses.cz/id/cy5p2y/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Adámková, Pavla. Analýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované\nl{} mikroextrakce tuhou fází. Pardubice, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Systém celoživotního vzdělávání v oblasti myslivosti v České republice
Eduard Slad -
Mezinárodní obchod ve spřízněných komoditách pivo, slad a chmel
Viktor Charvát -
Slad jako zdroj biogenních aminů
Petra Machalová -
Slad, pivovarské mláto a možnosti jejich využití v pekárenské výrobě
Hana Koubková -
Systém školství v ČR a jeho financování
Eduard Slad -
Jakostní požadavky na slad
Barbora Kaiserová -
Porovnání cukernatosti komerčního sladu a sladu připraveného v laboratoři
Kristýna NOVÁ -
Sledování fermentability sladin u vybraných druhů sladů
Emílie Zárubová