Stanovení vlákniny v různých druzích čočky – Bc. Silvie PAVLÍČKOVÁ
Bc. Silvie PAVLÍČKOVÁ
Master's thesis
Stanovení vlákniny v různých druzích čočky
The Determination of Fiber in Various Type of Lentils
Abstract:
Teoretická část diplomové práce charakterizuje luštěniny s bližším zaměřením na čočku. Jsou zde uvedeny její nutriční parametry, chemické složení a její význam ve výživě člověka. V teoretické části je dále definována vláknina, její chemické složení, rozdělení podle roz-pustnosti ve vodě, vlastnosti, fyziologické účinky a metody stanovení. Praktická část je zaměřena na stanovení obsahu neutrálně-detergentní …moreAbstract:
The theoretical part of the master thesis defines legumes with focus on lentil. Nutritive pa-rameters, chemical composition and its importance to human nutrition are described. Fibre, its chemical composition, sorting according to solubility in water, physiological effects on human and determination methods are also defined in the theoretical part. The practical part is concerning about determination …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2012
Accessible from:: 21. 5. 2012
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
PAVLÍČKOVÁ, Silvie. Stanovení vlákniny v různých druzích čočky. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Efektivní bachorová degradovatelnost neutrálně detergentní vlákniny u přežvýkavců
Ondřej KOUKOL -
Stanovení vlákniny u netradičních mouk
Ivo Havlíček -
Vliv klíčení a vaření na stravitelnost a obsah vlákniny ve vybraných druzích fazolí
Martina Hozová -
Čočka a cizrna v jídelníčku lidí - klady a zápory
Sandra Šlajchová