Stanovení vlákniny v různých druzích čočky – Bc. Silvie PAVLÍČKOVÁ
Bc. Silvie PAVLÍČKOVÁ
Diplomová práce
Stanovení vlákniny v různých druzích čočky
The Determination of Fiber in Various Type of Lentils
Anotace:
Teoretická část diplomové práce charakterizuje luštěniny s bližším zaměřením na čočku. Jsou zde uvedeny její nutriční parametry, chemické složení a její význam ve výživě člověka. V teoretické části je dále definována vláknina, její chemické složení, rozdělení podle roz-pustnosti ve vodě, vlastnosti, fyziologické účinky a metody stanovení. Praktická část je zaměřena na stanovení obsahu neutrálně-detergentní …víceAbstract:
The theoretical part of the master thesis defines legumes with focus on lentil. Nutritive pa-rameters, chemical composition and its importance to human nutrition are described. Fibre, its chemical composition, sorting according to solubility in water, physiological effects on human and determination methods are also defined in the theoretical part. The practical part is concerning about determination …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PAVLÍČKOVÁ, Silvie. Stanovení vlákniny v různých druzích čočky. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Efektivní bachorová degradovatelnost neutrálně detergentní vlákniny u přežvýkavců
Ondřej KOUKOL -
Stanovení vlákniny u netradičních mouk
Ivo Havlíček -
Vliv klíčení a vaření na stravitelnost a obsah vlákniny ve vybraných druzích fazolí
Martina Hozová -
Čočka a cizrna v jídelníčku lidí - klady a zápory
Sandra Šlajchová