Potravinářská aditiva a jejich vliv na životní prostředí – Jana KLEPÁČOVÁ
Jana KLEPÁČOVÁ
Bachelor's thesis
Potravinářská aditiva a jejich vliv na životní prostředí
Food additives and their environmental impact
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá potravinovými aditivy, jejich vlivem na člověka a životní prostředí a hodnocením jejich toxicity pomocí ekotoxikologického biotestu s využitím cibule kuchyňské (Allium cepa). V práci jsou uvedeny typy aditiv, jejich využití a významní zástupci daných kategorií. Jsou zde popsány způsoby hodnocení aditiv včetně organizací, které se hodnocením a bezpečností potravinářských aditiv …moreAbstract:
This thesis is focused on food additives and their impact on both humans and the environment. Toxicity evaluation of food additives by ecotoxicological bioassay using common onion (Allium cepa) is also stated. In this thesis, types of additives, their utilization and important additives are described there. Other part concentrates on evaluation of additives, including organizations which attend to …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2019
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Date of defence: 21. 5. 2019
- Supervisor: Mgr. Hana Sezimová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KLEPÁČOVÁ, Jana. Potravinářská aditiva a jejich vliv na životní prostředí. Ostrava, 2019. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Biology / Experimental Biology
Theses on a related topic
-
Potravinářská aditiva ve vybraných mléčných výrobcích
Eva Tomková -
Aditiva v dětských výživách
Nikol Horáková -
Potravinářská aditiva ve výživě člověka
Michaela Marková -
Aditiva E250 a E251 v masných výrobcích
Jana Hajduchová -
Potravinářská aditiva používaná ke zlepšení chuti, vzhledu a konzervaci potravin
Hana Čelakovská -
Aditiva ve víně
Veronika Hermanová -
Aditiva v potravinách
Jitka Poláchová -
Aditiva
Tereza DYDOWICZOVÁ