Jana KLEPÁČOVÁ

Bakalářská práce

Potravinářská aditiva a jejich vliv na životní prostředí

Food additives and their environmental impact
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá potravinovými aditivy, jejich vlivem na člověka a životní prostředí a hodnocením jejich toxicity pomocí ekotoxikologického biotestu s využitím cibule kuchyňské (Allium cepa). V práci jsou uvedeny typy aditiv, jejich využití a významní zástupci daných kategorií. Jsou zde popsány způsoby hodnocení aditiv včetně organizací, které se hodnocením a bezpečností potravinářských aditiv …více
Abstract:
This thesis is focused on food additives and their impact on both humans and the environment. Toxicity evaluation of food additives by ecotoxicological bioassay using common onion (Allium cepa) is also stated. In this thesis, types of additives, their utilization and important additives are described there. Other part concentrates on evaluation of additives, including organizations which attend to …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 21. 5. 2019
  • Vedoucí: Mgr. Hana Sezimová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KLEPÁČOVÁ, Jana. Potravinářská aditiva a jejich vliv na životní prostředí. Ostrava, 2019. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakulta

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Biologie / Experimentální biologie

Práce na příbuzné téma

Všechny práce