Jana KLEPÁČOVÁ

Bachelor's thesis

Potravinářská aditiva a jejich vliv na životní prostředí

Food additives and their environmental impact
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá potravinovými aditivy, jejich vlivem na člověka a životní prostředí a hodnocením jejich toxicity pomocí ekotoxikologického biotestu s využitím cibule kuchyňské (Allium cepa). V práci jsou uvedeny typy aditiv, jejich využití a významní zástupci daných kategorií. Jsou zde popsány způsoby hodnocení aditiv včetně organizací, které se hodnocením a bezpečností potravinářských aditiv …more
Abstract:
This thesis is focused on food additives and their impact on both humans and the environment. Toxicity evaluation of food additives by ecotoxicological bioassay using common onion (Allium cepa) is also stated. In this thesis, types of additives, their utilization and important additives are described there. Other part concentrates on evaluation of additives, including organizations which attend to …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2019
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Date of defence: 21. 5. 2019
  • Supervisor: Mgr. Hana Sezimová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

KLEPÁČOVÁ, Jana. Potravinářská aditiva a jejich vliv na životní prostředí. Ostrava, 2019. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakulta

University of Ostrava

Faculty of Science

Bachelor programme / field:
Biology / Experimental Biology