Mikrobiologie čerstvých a polotvrdých sýrů - změny v počtech významných skupin mikroorganismů v průběhu výroby a skladování. – Bc. Jana Vítová
Bc. Jana Vítová
Diplomová práce
Mikrobiologie čerstvých a polotvrdých sýrů - změny v počtech významných skupin mikroorganismů v průběhu výroby a skladování.
Microbiology of fresh and semi-hard cheeses - changes in the numbers of important groups of microorganisms during production and storage
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo zjistit, zda se mění počty významných skupin mikroorganismů u čerstvých a polotvrdých sýrů v průběhu skladování. Změny počtu mikroorganismů byly zjišťovány mikrobiologickým rozborem, kdy se stanovovaly významné skupiny mikroorganismů. Detekoval se celkový počet mikroorganismů, psychrotrofní mikroorganismy, koliformní bakterie včetně Escherichia coli, bakterie mléčného kvašení …víceAbstract:
The aim of the thesis was to find out whether the numbers of important groups of microorganisms in fresh and semi-hard cheeses change during storage. Changes in the number of microorganisms were detected by microbiological analysis, where significant groups of microorganisms were determined. The total number of microorganisms, psychrotrophic microorganisms, coliforms including Escherichia coli, lactic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VÍTOVÁ, Jana. \textit{Mikrobiologie čerstvých a~polotvrdých sýrů - změny v~počtech významných skupin mikroorganismů v~průběhu výroby a~skladování.}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/cz02mz/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Jakost a bezpečnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv podmínek skladování a způsobu balení na bezpečnost masa
Kamila Otipková -
Aplikace technických plynů pro balení drůbežího masa v ochranné atmosféře
Petra Skýpalová -
Balení potravin v modifikované atmosféře.
Alena Bednářová -
Balení potravin v ochranné atmosféře
Kamila Stachovcová -
Vliv typů balení na trvanlivost masných výrobků
Michaela BURIANOVÁ -
Vliv způsobů balení na mikroflóru masa
Kristýna Zemánková -
Atraktivní nezrající sýr - projekt pro školní poloprovoz
Lucie Slančíková