Problematika potravinových alergenů – Kamila Dvořáková
Kamila Dvořáková
Bachelor's thesis
Problematika potravinových alergenů
Issue of Food Allergens
Anotácia:
Důvodem reakcí u potravinových alergií jsou bílkoviny, které se nazývají alergeny. Alergenní proteiny mají obvykle vysokou nutriční hodnotu pro velkou část populace, ale ohrožují zdraví podskupiny - spotřebitele s potravinovou alergií. Závažnost alergických reakcí se pohybuje od mírné kopřivky až po potenciálně smrtelné anafylaktické šoky. V současné době je jedinou osvědčenou léčbou u potravinových …viacAbstract:
The causative factors for food-allergic reactions are proteins that are termed allergens. Allergenic proteins usually have high nutritional value for the major part of the population but threaten the health of a subset - the food-allergic consumers. The severity of allergic reactions varies from mild urticaria to potentially fatal anaphylactic shocks. At the moment, the only proven therapy for food …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Potravinové alergie u dětí předškolního věku ve městě Vsetín
Zuzana Korejčíková -
Výživa dětí předškolního věku s důrazem na potravinové alergie
Adéla Kocmanová -
Potravinové alergie
Hana Moláková -
Prevalence potravinové intolerance a alergie u dospělé populace
Leona CINEROVÁ -
Potravinové alergie u kojenců a batolat
Irena PAGÁČOVÁ -
Potravinové alergeny
Pavla Vymazalová -
Potravinové alergeny a jejich zdravotní význam
Patricie Nguyenová -
Potravinové alergeny - výskyt, charakteristika, analýza
Lenka Bělohlávková
Názov
Vložil
Vložené
Práva