Vliv laktační periody, krmení a způsobu chovu na obsah nutričních látek v kobylím mléce – MSc. Ganzorig TSOGTBAATAR
MSc. Ganzorig TSOGTBAATAR
Disertační práce
Vliv laktační periody, krmení a způsobu chovu na obsah nutričních látek v kobylím mléce
Effects of the Lactation Period, Breed and Feed on Nutrient Composition of Mare's Milk
Abstract:
V posledních dvou dekádách bylo kobylí mléko podrobně studováno ze dvou důvodů; jako základní zdroj výživy u hříbat a jako základní potravina a prostředek pro zdravou lidskou výživu. Důležité nutriční látky kobylího mléka slouží jako zásoba energie, bílkovin, tuků, uhlovodíků, vitamínů a minerálů pro optimální vývoj a růst hříběte. Pro náhradu ztrát nutričních látek a zároveň pokrytí potřeb pro rozvoj …víceAbstract:
In two decades the mare's milk has been an accurately researched on two purpose; the crucial nutritional source for foal and to use for human health and fundamental food. Important nutrients of mare's milk to supply her foal with energy, protein, fat, carbohydrates, vitamins and minerals for optimal development and growth. To correct these nutrient losses and at the same time support maintenance requirements …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 10. 2010
Identifikátor:
17694
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 10. 2010
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TSOGTBAATAR, Ganzorig. \textit{Vliv laktační periody, krmení a způsobu chovu na obsah nutričních látek v kobylím mléce}. Online. Disertační práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2010. Dostupné z: https://theses.cz/id/czqwcb/.
Jak správně citovat práci
TSOGTBAATAR, Ganzorig. Vliv laktační periody, krmení a způsobu chovu na obsah nutričních látek v kobylím mléce. Zlín, 2010. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 01. 10. 2010
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční hodnota saranče stěhovavé jako nové potraviny a krmiva
Lucie Lavičková -
Ovlivnění vývoje a nutriční hodnoty cvrčka domácího (Acheta domesticus) L. zvýšením podílu bílkovin v krmivu
Rebeka Ježková -
Nutriční hodnota larev a kukel potemníka stájového (Alphitobius diaperinus) L.
Daniel Krbeček -
Vliv managementu krmení na intenzivní chov candáta obecného (Sander lucioperca)
Václav KUČERA -
Strojní linky pro chov nosnic a jejich porovnání
Radek Horník -
Chov hmyzu na vedlejších a odpadních produktech potravinářského průmyslu a zemědělství
Marie Urbanová -
Optimalizace výživy a krmení v chovu dojeného skotu
Petr ŠENKYPL -
Návrh objektu pro chov skotu
Petr Liška