Bc. Dagmar Pavelková

Diplomová práce

Porovnání jakostních parametrů salámu Vysočina v závislosti na obsahu soli

A Comparison of the Quality Parameters of the Vysočina Salami Depending on the Salt Content
Anotace:
Cílem práce bylo srovnat vybrané fyzikální, chemické a senzorické ukazatele dvou skupin salámu Vysočina s rozdílným obsahem soli, a to skupiny kontrolní s obsahem soli 2 % a skupiny pokusné se sníženým obsahem soli 1,5 %. Salámy byly vyrobeny v masném poloprovoze na Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně, kde byly také hodnoceny všechny parametry. Z výsledků vyplynulo, že pokusná varianta …více
Abstract:
The aim of this thesis was to compared physical, chemical and sensory parameters of two groups Vysočina salami. First group is a control group with salt content 2 %. Second group is experimental group with a reduced content of salt 1,5 %. The salami were produced at Mendel University in Brno, where all parameters were also measured.The results showed that experimental group had higher water activity …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin