Antinutriční faktory v hrachu setém – Bc. Radek DOSTÁL
Bc. Radek DOSTÁL
Bachelor's thesis
Antinutriční faktory v hrachu setém
Antinutritional factors in pea
Anotácia:
Hrách patří mezi základní zemědělské plodiny pěstované především v Evropě, a to pro svůj vysoký obsah proteinů. V semenech hrachu se rovněž nachází i antinutriční faktory, látky, jimž je věnována teoretická část práce. Zahrnuty jsou informace o jejich typech, funkci v semenech a biologických účincích. Dále jsou uvedeny i metody stanovení těchto sloučenin. Experimentální část práce byla věnována osvojení …viacAbstract:
Pea is one of the staple crops. This leguminous crop is predominantly cultivated in Europe. Its significance lies in the high protein content. It also contains special compounds called antinutritional factors. These compounds are the main topic of the theoretical part of this thesis. The theoretical part also provides information about types of antinutritional factors, their function in seeds, and …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2021
- Vedúci: Mgr. Ondřej Vrobel
Citační záznam
Jak správně citovat práci
DOSTÁL, Radek. Antinutriční faktory v hrachu setém. Olomouc, 2021. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 10. 5. 2024 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPalacký University Olomouc
Faculty of ScienceBachelor programme / odbor:
Biochemistry / Biochemistry
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.