Štěpán Svoboda

Bakalářská práce

Biotechnologické možnosti vybraných mikroorganismů ve vztahu k odpadům potravinářských výrob

Biotechnological possibilities of selected microorganism in relation to waste from food production
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi využití vybraných mikroorganismů ve vztahu k odpadům potravinářských výrob. Jedná se o literární rešerši, která je zaměřena na současné a experimentální využití druhů mikroorganismů, především kvasinek Candida a bakterií Clostridium, na zpracování nebo valorizaci odpadů různých potravinářských odvětví. Kvasinky Candida jsou ve velké míře využívány jako krmivo …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with possibilities of using selected microorganisms in relation to waste from food production. This literature research, which is focused on the current and experimental use of species of microorganisms, especially Candida yeast and Clostridium bacteria, for the processing or valorization of waste from various food industries. Candida yeast is widely used as feed and are …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Oponent: Jitka Vosáhlová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.