Potenciál jedlých druhů členovců v potravinářství České republiky – Petr Švingr
Petr Švingr
Master's thesis
Potenciál jedlých druhů členovců v potravinářství České republiky
Potential of eatable species of terrestrial arthropods in food procesing industry of Czech Republic
Abstract:
S rostoucím počtem obyvatel Země narůstají i globální problémy spojené s přelidněním planety, zejména pak otázka udržitelných zdrojů, mezi které patří i potraviny. V rámci řešení těchto vyvstalých problému bylo navrženo Organizací pro výživu a zemědělství (FAO) pojídání hmyzu jako alternativní zdroj bílkovin. Díky tomu byl pojem entomofágie rozšířen mezi veřejnost obyvatel oblastí, kde tento styl stravování …moreAbstract:
According to the increasing growth of the world´s population, the global problems of planet overpopulation have been increasing, especially the issue of sustained resources, including the food. Because of these emerging issues, Food and Agriculture Organization of the United Nation (FAO) has proposed eating insects as an alternative source of protein. As a result, the concept of entomophagy has been …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Oto Nakládal, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠVINGR, Petr. \textit{Potenciál jedlých druhů členovců v potravinářství České republiky}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Forestry and Wood Sciences. 2019. Available from: https://theses.cz/id/d2944g/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta lesnická a dřevařskáCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Forestry and Wood SciencesMaster programme / field:
Engineering Ecology / Nature Conservation
Theses on a related topic
-
Nezaměstnanost ve vybraných státech Evropské unie - Česká republika, Slovenská republika, Rakouská republika a Řecká republika
Tereza Vacková -
Entomofagie - hmyz jako potrava budoucnosti
Barbara Pondělíčková -
Fytofágní hmyz na pěstovaných rostlinách čeledi hluchavkovitých (Lamiaceae)
Kateřina Janatová -
Jedlý hmyz jako potravina budoucnosti
Martina Krulíková -
Včela jako hmyz sui generis a její ochrana z pohledu práva
Nikola Mrkývková -
Hmyz – potravina budúcnosti: ekonomický pohľad na možnosti využitia hmyzu ako potraviny
Jakub Jančovič -
Hmyz v učebnicích pro ZŠ a tvorba entomologické sbírky jako pomůcky při vyučování
Denisa Třešňáková -
Hmyz – možný zdroj či vektor patogenů v nemocničním prostředí
Nikoleta Pavlovičová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights