Potenciál jedlých druhů členovců v potravinářství České republiky – Petr Švingr
Petr Švingr
Diplomová práce
Potenciál jedlých druhů členovců v potravinářství České republiky
Potential of eatable species of terrestrial arthropods in food procesing industry of Czech Republic
Anotace:
S rostoucím počtem obyvatel Země narůstají i globální problémy spojené s přelidněním planety, zejména pak otázka udržitelných zdrojů, mezi které patří i potraviny. V rámci řešení těchto vyvstalých problému bylo navrženo Organizací pro výživu a zemědělství (FAO) pojídání hmyzu jako alternativní zdroj bílkovin. Díky tomu byl pojem entomofágie rozšířen mezi veřejnost obyvatel oblastí, kde tento styl stravování …víceAbstract:
According to the increasing growth of the world´s population, the global problems of planet overpopulation have been increasing, especially the issue of sustained resources, including the food. Because of these emerging issues, Food and Agriculture Organization of the United Nation (FAO) has proposed eating insects as an alternative source of protein. As a result, the concept of entomophagy has been …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Oto Nakládal, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta lesnická a dřevařskáČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta lesnická a dřevařskáMagisterský studijní program / obor:
Inženýrská ekologie / Ochrana přírody
Práce na příbuzné téma
-
Nezaměstnanost ve vybraných státech Evropské unie - Česká republika, Slovenská republika, Rakouská republika a Řecká republika
Tereza Vacková -
Entomofagie - hmyz jako potrava budoucnosti
Barbara Pondělíčková -
Fytofágní hmyz na pěstovaných rostlinách čeledi hluchavkovitých (Lamiaceae)
Kateřina Janatová -
Jedlý hmyz jako potravina budoucnosti
Martina Krulíková -
Včela jako hmyz sui generis a její ochrana z pohledu práva
Nikola Mrkývková -
Hmyz – potravina budúcnosti: ekonomický pohľad na možnosti využitia hmyzu ako potraviny
Jakub Jančovič -
Hmyz v učebnicích pro ZŠ a tvorba entomologické sbírky jako pomůcky při vyučování
Denisa Třešňáková -
Hmyz – možný zdroj či vektor patogenů v nemocničním prostředí
Nikoleta Pavlovičová
Název
Vložil
Vloženo
Práva