Příprava kvasů pro výrobu pálenek v domácích podmínkách – Lucie Žilková
Lucie Žilková
Bakalářská práce
Příprava kvasů pro výrobu pálenek v domácích podmínkách
Preparation of yeasts for the production of spirits at home
Anotace:
I v dnešní době se hodně lidí, především na vesnicích, zabývá výrobou domácí pálenky. Snaží se zužitkovat velkou úrodu ovoce, aby nic nepřišlo na zmar. V samotné přípravě kvasu může dojít ke spoustě chyb, a ne vždy je výsledek vyhovující. Někdy může být nekvalitní do takové míry, že se ani nedá pít a je dobrá pouze na „mazání kolen“. Sama se zajímám o tuto problematiku, a proto jsem si vybrala práci …víceAbstract:
Even today, there are many people engaged in the production of homemade spirit, especially in the villages. They are trying to take advantage of a large crop of fruit so that nothing goes to waste. There can occur a lot of mistakes in the very preparation of yeast and the result may not be always satisfactory. Sometimes the quality of the spirit can be so poor that it cannot be drunk and can be used …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Oponent: Jitka Vosáhlová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Úprava technologie přípravy kvasů a vedení těst u bezlepkových pekárenských výrobků
Magdalena Petrová -
Vazba mezi postupem při vedení kvasu a kvalitou pečiva
Lucie Ďoubalová -
Kvasy pro výrobu ovocných pálenek
Michala Sedláčková -
Aktivita pekařského kvasu
Daniela Šindelářová -
Vliv přídavku kvasu na kvalitu trvanlivého pečiva
Martina Veselá -
Příprava, analýza a využití kvasů ze špaldových mouk
Anna Dolejší -
Reologické charakteristiky pokusných kvasů a těst z vybraných speciálních mouk a jejich směsí
Eliška Bělíková