Příprava kvasů pro výrobu pálenek v domácích podmínkách – Lucie Žilková
Lucie Žilková
Bachelor's thesis
Příprava kvasů pro výrobu pálenek v domácích podmínkách
Preparation of yeasts for the production of spirits at home
Abstract:
I v dnešní době se hodně lidí, především na vesnicích, zabývá výrobou domácí pálenky. Snaží se zužitkovat velkou úrodu ovoce, aby nic nepřišlo na zmar. V samotné přípravě kvasu může dojít ke spoustě chyb, a ne vždy je výsledek vyhovující. Někdy může být nekvalitní do takové míry, že se ani nedá pít a je dobrá pouze na „mazání kolen“. Sama se zajímám o tuto problematiku, a proto jsem si vybrala práci …moreAbstract:
Even today, there are many people engaged in the production of homemade spirit, especially in the villages. They are trying to take advantage of a large crop of fruit so that nothing goes to waste. There can occur a lot of mistakes in the very preparation of yeast and the result may not be always satisfactory. Sometimes the quality of the spirit can be so poor that it cannot be drunk and can be used …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Reader: Jitka Vosáhlová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Úprava technologie přípravy kvasů a vedení těst u bezlepkových pekárenských výrobků
Magdalena Petrová -
Vazba mezi postupem při vedení kvasu a kvalitou pečiva
Lucie Ďoubalová -
Kvasy pro výrobu ovocných pálenek
Michala Sedláčková -
Aktivita pekařského kvasu
Daniela Šindelářová -
Vliv pšeničného kvasu na senzorické vlastnosti a trvanlivost pokusného pečiva
Anna Urešová -
Možnosti přípravy žitných kvasů pro výrobu žitné pálenky
Sára Benková -
Optimalizace vybraných parametrů kvasů ze speciálních bezlepkových mouk
Michaela Sadílková