Stanovení vitaminu E v netradičních cereáliích a jejich klíčcích – Bc. Helena Hamacková, DiS.
Bc. Helena Hamacková, DiS.
Master's thesis
Stanovení vitaminu E v netradičních cereáliích a jejich klíčcích
Determination of Vitamin E in Non-Traditional Cereals and their Germ
Abstract:
Diplomová práce byla zaměřena na stanovení vitaminu E u vybraných vzorků cereálií a jejich klíčků pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie (HPLC). V této práci je obsažena charakteristika vitaminu E, jeho fyziologický význam. Dále byly charakterizovány obiloviny, jejich morfologické a chemické složení. Je zde také popsána metoda HPLC. V experimentální části je uvedena charakteristika analyzovaných …moreAbstract:
The diploma thesis was focused on the determination of vitamin E in selected samples of cereals and germs using High Performance Liquid Chromatography (HPLC). This work contains characteristics of vitamin E and its physiological significance. Furthermore, cereals and their morphological and chemical compositions are characterized. There is also the HPLC method described. In the experimental part characteristics …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2014
Accessible from:: 25. 4. 2014
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Hamacková, Helena. Stanovení vitaminu E v netradičních cereáliích a jejich klíčcích. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 25.4.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 25. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Vitamin E v cereáliích a cereálních výrobcích
Vendula Benediktová