Lupina jako zdroj prebiotických oligosacharidů – Tereza Kodešová
Tereza Kodešová
Bachelor's thesis
Lupina jako zdroj prebiotických oligosacharidů
Lupine as a source of prebiotic oligosaccharides
Abstract:
V současné době se lupina začíná pěstovat a využívat k výživě hospodářských zvířat, ale i lidí, mnohem více než dříve. Důvodem je vyšlechtění nových sladkých odrůdy lupin, které již neobsahují tolik antinutričních látek a zároveň obsahují vysoké procento bílkovin. Díky vysokému obsahu oligosacharidů rafinosové řady (RSO) slouží lupina nejen jako zdroj proteinu, ale také jako zdroj prebiotik. Cílem …moreAbstract:
Lupine is used as nutrition for farm animals as well as for people nowadays much more than before. The reason is that new sweet varieties of lupine have been created, which do not contain so much anti-nutritive substances and also have a high percentage of proteins. Because of a high content of soybean oligosaccharides (SOS), lupine is not only used as a source of protein, but also as a source of prebiotics …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
- Reader: Roman Švejstil, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KODEŠOVÁ, Tereza. \textit{Lupina jako zdroj prebiotických oligosacharidů}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/d4b6zf/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Prebiotika ve výživě člověka
Michaela Podborská -
Prebiotika a jejich význam pro zdraví člověka
Amina Briki -
Definice funkčních potravin a jejich využití ve výživě člověka
Barbora Halušková -
Prebiotika jako zdroj uhlíku pro Listeria monocytogenes
Anna Daťková -
Účinky hmyzího chitinu na bifidobakterie a jeho význam jako prebiotika
Veronika Seidlerová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights