Lupina jako zdroj prebiotických oligosacharidů – Tereza Kodešová
Tereza Kodešová
Bakalářská práce
Lupina jako zdroj prebiotických oligosacharidů
Lupine as a source of prebiotic oligosaccharides
Anotace:
V současné době se lupina začíná pěstovat a využívat k výživě hospodářských zvířat, ale i lidí, mnohem více než dříve. Důvodem je vyšlechtění nových sladkých odrůdy lupin, které již neobsahují tolik antinutričních látek a zároveň obsahují vysoké procento bílkovin. Díky vysokému obsahu oligosacharidů rafinosové řady (RSO) slouží lupina nejen jako zdroj proteinu, ale také jako zdroj prebiotik. Cílem …víceAbstract:
Lupine is used as nutrition for farm animals as well as for people nowadays much more than before. The reason is that new sweet varieties of lupine have been created, which do not contain so much anti-nutritive substances and also have a high percentage of proteins. Because of a high content of soybean oligosaccharides (SOS), lupine is not only used as a source of protein, but also as a source of prebiotics …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
- Oponent: Roman Švejstil, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KODEŠOVÁ, Tereza. \textit{Lupina jako zdroj prebiotických oligosacharidů}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/d4b6zf/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Prebiotika ve výživě člověka
Michaela Podborská -
Prebiotika a jejich význam pro zdraví člověka
Amina Briki -
Definice funkčních potravin a jejich využití ve výživě člověka
Barbora Halušková -
Prebiotika jako zdroj uhlíku pro Listeria monocytogenes
Anna Daťková -
Účinky hmyzího chitinu na bifidobakterie a jeho význam jako prebiotika
Veronika Seidlerová
Název
Vložil
Vloženo
Práva