Stanovení měrné produkce bioplynu a methanu při kofermentaci hovězí kejdy s vybranými bioodpady z potravinářského průmyslu při modelových podmínkách – Kateřina Sobková
Kateřina Sobková
Diplomová práce
Stanovení měrné produkce bioplynu a methanu při kofermentaci hovězí kejdy s vybranými bioodpady z potravinářského průmyslu při modelových podmínkách
Determination of specific biogas and methane production from cofermentation of cattle slurry with selected bio-waste from the food industry in model conditions
Anotace:
Tato diplomová práce pojednává o možnosti využití bioodpadů z potravinářského průmyslu při anaerobní digesci a provedení modelových kofermentačních zkoušek směsí 90 % hm. hovězí kejdy s 10 % hm. bioodpadu z potravinářského průmyslu. V první části je uveden teoretický popis anaerobní digesce s důrazem na faktory, které proces ovlivňují. Další část se věnuje bioodpadům, vznikajícím v potravinářském průmyslu …víceAbstract:
This thesis discusses the possible use of biological waste from the food industry in anarobic digestion and execution model cofermentation tests mixture of 90% wt. cattle slurry with 10 wt%. bio-waste from the food industry. The first section provides a theoretical description of anaerobic digestion with an emphasis on factors that influence the process. Another section is devoted to bio-waste, resulting …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2011
Identifikátor:
http://hdl.handle.net/10084/87696
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 25. 5. 2011
- Vedoucí: Kateřina Chamrádová
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SOBKOVÁ, Kateřina. \textit{Stanovení měrné produkce bioplynu a methanu při kofermentaci hovězí kejdy s vybranými bioodpady z potravinářského průmyslu při modelových podmínkách}. Online. Diplomová práce. Ostrava: Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, Fakulta metalurgie a materiálového inženýrství. 2011. Dostupné z: https://theses.cz/id/d7mkkt/.
Plný text práce
Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB - Technická univerzita OstravaVŠB - Technická univerzita Ostrava
Fakulta metalurgie a materiálového inženýrstvíMagisterský studijní program / obor:
Procesní inženýrství / Chemické a fyzikální metody zkoušení materiálu
Práce na příbuzné téma
-
The Czech Cuisine and Eating Habits from the Nutritional Point of View in the Socialism versus Now
Spillerová Spillerová -
Studium využítí odpadního materiálu z potravinářského průmyslu pro odstraňování kovů z odpadních vod
Jakub Křikala -
Adsorpce toxických kovů z odpadních vod na odpadním materiálu z potravinářského průmyslu
Jakub Křikala -
Analýza kvality a výkonnosti podniků z vybrané oblasti potravinářského průmyslu
Tomáš Heger -
Kvalita a výkonnost podniků z vybrané oblasti zpracovatelského průmyslu
Adéla Trlidová -
Analýza kvality a výkonnosti podniků z vybrané oblasti potravinářského průmyslu
Mária Kuchárová -
Stabilizace kalů s vyšším obsahem huminových látek z potravinářského průmyslu
Tereza Nováková -
Charakterizace odrůd minoritního ovoce z hlediska využití v potravinářském průmyslu
Zuzana Jurečková