Stanovení měrné produkce bioplynu a methanu při kofermentaci hovězí kejdy s vybranými bioodpady z potravinářského průmyslu při modelových podmínkách – Kateřina Sobková
Kateřina Sobková
Master's thesis
Stanovení měrné produkce bioplynu a methanu při kofermentaci hovězí kejdy s vybranými bioodpady z potravinářského průmyslu při modelových podmínkách
Determination of specific biogas and methane production from cofermentation of cattle slurry with selected bio-waste from the food industry in model conditions
Abstract:
Tato diplomová práce pojednává o možnosti využití bioodpadů z potravinářského průmyslu při anaerobní digesci a provedení modelových kofermentačních zkoušek směsí 90 % hm. hovězí kejdy s 10 % hm. bioodpadu z potravinářského průmyslu. V první části je uveden teoretický popis anaerobní digesce s důrazem na faktory, které proces ovlivňují. Další část se věnuje bioodpadům, vznikajícím v potravinářském průmyslu …moreAbstract:
This thesis discusses the possible use of biological waste from the food industry in anarobic digestion and execution model cofermentation tests mixture of 90% wt. cattle slurry with 10 wt%. bio-waste from the food industry. The first section provides a theoretical description of anaerobic digestion with an emphasis on factors that influence the process. Another section is devoted to bio-waste, resulting …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2011
Identifier:
http://hdl.handle.net/10084/87696
Thesis defence
- Date of defence: 25. 5. 2011
- Supervisor: Kateřina Chamrádová
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SOBKOVÁ, Kateřina. \textit{Stanovení měrné produkce bioplynu a methanu při kofermentaci hovězí kejdy s vybranými bioodpady z potravinářského průmyslu při modelových podmínkách}. Online. Master's thesis. Ostrava: VŠB - Technical University of Ostrava, Fakulta metalurgie a materiálového inženýrství. 2011. Available from: https://theses.cz/id/d7mkkt/.
Full text of thesis
Accessibility: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: VŠB - Technická univerzita OstravaVŠB - Technical University of Ostrava
Fakulta metalurgie a materiálového inženýrstvíMaster programme / field:
Procesní inženýrství / Chemické a fyzikální metody zkoušení materiálu
Theses on a related topic
-
The Czech Cuisine and Eating Habits from the Nutritional Point of View in the Socialism versus Now
Spillerová Spillerová -
Studium využítí odpadního materiálu z potravinářského průmyslu pro odstraňování kovů z odpadních vod
Jakub Křikala -
Adsorpce toxických kovů z odpadních vod na odpadním materiálu z potravinářského průmyslu
Jakub Křikala -
Analýza kvality a výkonnosti podniků z vybrané oblasti potravinářského průmyslu
Tomáš Heger -
Kvalita a výkonnost podniků z vybrané oblasti zpracovatelského průmyslu
Adéla Trlidová -
Analýza kvality a výkonnosti podniků z vybrané oblasti potravinářského průmyslu
Mária Kuchárová -
Stabilizace kalů s vyšším obsahem huminových látek z potravinářského průmyslu
Tereza Nováková -
Charakterizace odrůd minoritního ovoce z hlediska využití v potravinářském průmyslu
Zuzana Jurečková