Nové možnosti využití odpadní kávové sedliny – Jiří Waicenbauer
Jiří Waicenbauer
Bakalářská práce
Nové možnosti využití odpadní kávové sedliny
New possibilities for using waste coffee grounds
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá otázkou nakládání s kávovou sedlinou, která je v dnešní době diskutována v rámci cirkulární ekonomiky jako součást udržitelného rozvoje. Ve snaze o ekologické chování a řešení problémů odpadového hospodářství prostřednictvím třídění odpadů, jejich recyklace a opětovného využívání, je možnost využití kávové sedliny jako ekologicky příznivého a víceúčelově využitelného zdroje …víceAbstract:
The bachelor's thesis deals with the issue of handling coffee grounds, which is currently being discussed within the framework of the circular economy as part of sustainable development. In the pursuit of ecological behavior and solving the problems of waste management through waste sorting, recycling and reuse, the possibility of using coffee grounds as an ecologically favorable and multi-purpose …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024
Identifikátor:
http://hdl.handle.net/10084/154749
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 28. 5. 2024
- Vedoucí: Jaroslav Mudruňka
- Oponent: Iveta Zajícová
Citační záznam
Plný text práce
Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS)se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB – Technická univerzita OstravaVŠB – Technická univerzita Ostrava
Hornicko-geologická fakultaBakalářský studijní program:
Odpadové hospodářství a úprava surovin
Práce na příbuzné téma
-
Postoje prevádzkovateľov kaviarní k využitiu kávovej usadeniny
Nicol Šturcová -
ANALÝZA SLOŽEK ESPRESSA PŘIPRAVENÉHO Z RŮZNĚ PRAŽENÝCH KÁVOVÝCH ZRN ODRŮDY COFFEA ARABICA L.
Lukáš KUČERA -
Pelletization of Biomass in Combination with Waste
Anurag Venugopal -
Káva jako fenomén: Historie kávového průmyslu a propagace kávy
Sára Čejková -
Káva a její sociokulturní aspekty
Vendula Hrušková -
Káva jako módní trend
Tereza Holotíková -
Poctivá káva, neohoblované desky, domácí cheesecake: "hipsterizace" v lokálním kontextu
Pavla Kalusová -
Komunikace na sociálních sítích společnosti Lázeňská káva, s. r. o.
Aneta Bednaříková