Bc. Gabriela Poláčková

Master's thesis

Mikrobiologické parametry bezlepkového cukrářského provozu

Microbiological parameters of gluten-free confectionery production area
Abstract:
Diplomová práce se věnuje mikrobiální kontaminaci, která je rizikovým faktorem při výrobě, skladování i distribuci cukrářských výrobků. Práce popisuje druhy kontaminací, typy patogenů a jejich negativní dopad na lidské zdraví, se zaměřením na bezlepkové cukrářské výrobky. Zaobírá se také zamezením vzniku mikrobiální kontaminace. Za účelem experimentálního ověření uvedených poznatků byl uskutečněn mikrobiologický …more
Abstract:
This diploma thesis concerns microbial contamination, which is a substantial factor in production, manufacture and distribution of confectionery products. The work describes types of contamination, types of pathogens and their subsequent impact on human health, focusing on gluten-free confectionery products in particular. It also deals with the prevention of microbial contamination. In order to experimentally …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
  • Reader: Lukáš Dvořák, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta