Mikrobiologické parametry bezlepkového cukrářského provozu – Bc. Gabriela Poláčková
Bc. Gabriela Poláčková
Master's thesis
Mikrobiologické parametry bezlepkového cukrářského provozu
Microbiological parameters of gluten-free confectionery production area
Anotácia:
Diplomová práce se věnuje mikrobiální kontaminaci, která je rizikovým faktorem při výrobě, skladování i distribuci cukrářských výrobků. Práce popisuje druhy kontaminací, typy patogenů a jejich negativní dopad na lidské zdraví, se zaměřením na bezlepkové cukrářské výrobky. Zaobírá se také zamezením vzniku mikrobiální kontaminace. Za účelem experimentálního ověření uvedených poznatků byl uskutečněn mikrobiologický …viacAbstract:
This diploma thesis concerns microbial contamination, which is a substantial factor in production, manufacture and distribution of confectionery products. The work describes types of contamination, types of pathogens and their subsequent impact on human health, focusing on gluten-free confectionery products in particular. It also deals with the prevention of microbial contamination. In order to experimentally …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Práce na příbuzné téma
-
A Business Plan for a Gluten-Free Bakery
Anna Břežná -
Feasibility Study: A Gluten-free Bakery in Prague
Hana Vávrová -
Senzorická jakost vybraných cukrářských výrobků z bezlepkových surovin pomocí modifikovaných receptur
Daria Musiienko -
Analýza nabídky bezlepkových a bezlaktózových cukrárenských výrobků
Anna Malykhina -
Mikrobiální rizika při výrobě a prodeji cukrářských výrobků
Ludmila Gallinová -
Bakteriální kontaminace brýlových obrub
Eva Mangerová -
Mikrobiální kontaminace vajec v různých systémech ustájení
Eliška Nemrichová -
Vliv mikrobiální kontaminace na kvalitu povrchových vod v České republice
Barbora Srcháčková