Bc. Veronika Šenkyplová

Master's thesis

Analýza markerů tvrdosti zrna u tritikale

Analysis of markers for grain hardness in triticale
Anotácia:
Tvrdost zrna patří mezi důležité kvalitativní parametry obilovin, které ovlivňují jejich koncové využití i tržní hodnotu. Proto je u tritikale, charakteristického spíše měkčím zrnem, důležité porozumět mechanismům determinujícím tvrdost zrna a aplikovat nové poznatky ve šlechtitelských programech. Za genetickou podstatu tvrdosti zrna u pšenice a příbuzných druhů je považován Ha lokus s trojicí genů …viac
Abstract:
Grain hardness is one of the important qualitative traits in cereals that affect their end-use and market price. Therefore in triticale, characteristic with rather softer grain, it is important to understand mechanisms determining grain hardness and apply new findings in breeding programs. Genetic basis of grain hardness in wheat and related species is considered to be Ha locus with three genes Pina …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 6. 2017
  • Vedúci: Ing. Tomáš Vyhnánek, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta