Pseudocereálie ve výživě člověka – Bc. Eva Janoušková
Bc. Eva Janoušková
Diplomová práce
Pseudocereálie ve výživě člověka
Pseudocereals in human nutrition
Anotace:
Tato práce se zabývá popisem pseudoobilovin, které tvoří specifickou podskupinu obilovin. Pseudoobiloviny jsou v současné době stále málo diskutovanými potravinami ve výživě člověka, i přes jejich významný nutriční i zdravotní potenciál. Mezi pseudocereálie řadíme netradiční zrna plodin pohanky, amarantu a quinoy. Tato práce představuje popis pseudoobilovin ve srovnání s běžnými obilovinami. Vyzdvihnuty …víceAbstract:
The thesis deals with pseudocereals, which form a specific subset of cereals. Pseudocereals are currently still little discussed food in human nutrition, despite their significant nutritional and medical potential. Among pseudocereals belong nontraditional grain crops of buckwheat, amaranth and quinoa. The thesis presents a description of pseudocereals compared with conventional cereals. The thesis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2014
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/tymwq/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 6. 2014
- Vedoucí: MVDr. Halina Matějová
- Oponent: PaedDr. Věra Bulková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční specialista
Práce na příbuzné téma
-
Influence of environment and genotype on accumulation of selected antioxidants in quinoa (Chenopodium quinoa Willd.)
Leiter Granda Cruz -
Význam a uplatnění merlíku čilského (Chenopodium quinoa Willd.) ve výživě člověka
Věra BIGASOVÁ -
Využití merlíku chilského - quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) v potravinářství
Kateřina Křivánková