Porovnání komerčně dostupných maceračních enzymů při výrobě bílých vín – Daniela Maleňáková
Daniela Maleňáková
Bakalářská práce
Porovnání komerčně dostupných maceračních enzymů při výrobě bílých vín
Comparison of commercially available macerating enzymes in the white wine production
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává o vlivu maceračních enzymů při výrobě bílých vín. V literární části jsou podrobně popsány enzymy a jejich využití, pektiny a jejich změna během výroby vína a různé druhy macerace. Hlavním cílem práce bylo zmapovat v ČR komerčně dostupné macerační enzymy a vybrat z nich reprezentativní vzorek pro experimentální část. Z pomletých hroznů byl odebrán rmut, který byl rozdělen …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the influence of macerating enzymes in the white wine production. The use of enzymes, description of pectins and their change during the production of wine, and various types of maceration are described in detail in the literature review. The main aim of this work was to map macerating enzymes commercially obtainable in the Czech Republic and select representative sample …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva