Porovnání komerčně dostupných maceračních enzymů při výrobě bílých vín – Daniela Maleňáková
Daniela Maleňáková
Bachelor's thesis
Porovnání komerčně dostupných maceračních enzymů při výrobě bílých vín
Comparison of commercially available macerating enzymes in the white wine production
Abstract:
Tato bakalářská práce pojednává o vlivu maceračních enzymů při výrobě bílých vín. V literární části jsou podrobně popsány enzymy a jejich využití, pektiny a jejich změna během výroby vína a různé druhy macerace. Hlavním cílem práce bylo zmapovat v ČR komerčně dostupné macerační enzymy a vybrat z nich reprezentativní vzorek pro experimentální část. Z pomletých hroznů byl odebrán rmut, který byl rozdělen …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the influence of macerating enzymes in the white wine production. The use of enzymes, description of pectins and their change during the production of wine, and various types of maceration are described in detail in the literature review. The main aim of this work was to map macerating enzymes commercially obtainable in the Czech Republic and select representative sample …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MALEŇÁKOVÁ, Daniela. \textit{Porovnání komerčně dostupných maceračních enzymů při výrobě bílých vín}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2017. Available from: https://theses.cz/id/d8wvia/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights