Výroba piva s chráněným zeměpisným označením "České pivo" a piva vyráběného v EU – Tamara Dolníčková
Tamara Dolníčková
Bakalářská práce
Výroba piva s chráněným zeměpisným označením "České pivo" a piva vyráběného v EU
Production of beer with a PGI "Czech beer" and beer produced in the EU
Anotace:
Cílem mé bakalářské práce je popsat problematiku týkající se postupu výroby piva v České republice -- počínaje charakteristikou jednotlivých surovin, které jsou potřebné k vaření piva (ječmen a výrobu sladu s ním spojenou, chmel, vodu a kvasinky) posléze podrobněji charakterizovat jednotlivé technologické operace, které v pivovaru probíhají (rmutování, chmelovar, kvašení, filtrace a pasterace piva …víceAbstract:
The aim of my bachelor thesis is to describe issues regarding the process of beer production in the Czech Republic - starting with the characteristics of individual raw materials that are needed for brewing (barley and malt associated therewith, hops, water and yeast), then further characterize the all operations that take place in the brewery (mashing, wort boiling, fermentation, filtration and pasteurization …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva