Uplatnění umělých sladidel ve výrobě potravin rostlinného původu – Pavlína Šidlová
Pavlína Šidlová
Bachelor's thesis
Uplatnění umělých sladidel ve výrobě potravin rostlinného původu
Application of artificial sweeteners in food production plant origin
Abstract:
Bakalářská práce Uplatnění umělých sladidel ve výrobě potravin rostlinného původu pojednává o využití umělých sladidel v potravinářském průmyslu a o jejich vlivu na lidské zdraví. Součástí bakalářské práce je praktická část, která se věnuje vlivu sladidel na senzorické, mechanické a texturní vlastností pekárenských výrobků.Abstract:
Bachelor thesis Application of artificial sweeteners in food production of plant origin discusses about the usage of artificial sweeteners in the food industry and their impact on human health. This bachelor thesis compose also from practical part, which deals with the effect of sweeteners on sensory, mechanical and textural properties of the bakery products.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Reader: Iva Burešová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Přírodní a umělá sladidla a jejich metabolismus v lidském organismu
Alice Kemrová -
Potravinářská sladidla
Leona Beránková -
Náhradní sladidla ve výživě člověka
Julie Marková -
Alternativní sladidla ve výživě člověka
Lucie Jáchimová -
Sladidla (přírodní i umělá) používaná v potravinářském průmyslu
Pavel PIHLÍK -
Náhradní sladidla ve výživě člověka s diabetem
Marek Kolář -
Nízko- a neenergetická sladidla
Lenka Trnková -
Umělá sladidla v potravinách
Libor Matouš
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights