Uplatnění umělých sladidel ve výrobě potravin rostlinného původu – Pavlína Šidlová
Pavlína Šidlová
Bachelor's thesis
Uplatnění umělých sladidel ve výrobě potravin rostlinného původu
Application of artificial sweeteners in food production plant origin
Anotácia:
Bakalářská práce Uplatnění umělých sladidel ve výrobě potravin rostlinného původu pojednává o využití umělých sladidel v potravinářském průmyslu a o jejich vlivu na lidské zdraví. Součástí bakalářské práce je praktická část, která se věnuje vlivu sladidel na senzorické, mechanické a texturní vlastností pekárenských výrobků.Abstract:
Bachelor thesis Application of artificial sweeteners in food production of plant origin discusses about the usage of artificial sweeteners in the food industry and their impact on human health. This bachelor thesis compose also from practical part, which deals with the effect of sweeteners on sensory, mechanical and textural properties of the bakery products.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Oponent: Iva Burešová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Přírodní a umělá sladidla a jejich metabolismus v lidském organismu
Alice Kemrová -
Potravinářská sladidla
Leona Beránková -
Náhradní sladidla ve výživě člověka
Julie Marková -
Alternativní sladidla ve výživě člověka
Lucie Jáchimová -
Sladidla (přírodní i umělá) používaná v potravinářském průmyslu
Pavel PIHLÍK -
Náhradní sladidla ve výživě člověka s diabetem
Marek Kolář -
Nízko- a neenergetická sladidla
Lenka Trnková -
Umělá sladidla v potravinách
Libor Matouš
Názov
Vložil
Vložené
Práva