Lukáš Kadlec

Bachelor's thesis

Výživa kvasinek během kvašení vín

Nutrition of yeasts during fermentation of wines
Abstract:
Výživa kvasinek během kvašení vína je téma, kterým se zabývá tato bakalářská práce. Teoretická část je zaměřena na popsání základních druhů kvasinek, fázemi a druhy alkoholového kvašení. Především se zaměřuje na faktory ovlivňující kvašení a na výživu kvasinek. V experimentální části jsou zmíněny zkoumané odrůdy vinné révy, metody stanovení titrovatelných kyselin, stanovení pH, stanovení celkového …more
Abstract:
Nutrition of yeast during fermentation of wine is the topic of this bachelor thesis. The theoretical part is focused on the description of basic yeast species, phases and types of alcoholic fermentation. In particular, it focuses on factors affecting yeast fermentation and nutrition. In experimental part, there are descriptions of three vine varieties, methods of determination of basic analytical parameters …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Božena Průšová

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta