Lukáš Kadlec

Bakalářská práce

Výživa kvasinek během kvašení vín

Nutrition of yeasts during fermentation of wines
Anotace:
Výživa kvasinek během kvašení vína je téma, kterým se zabývá tato bakalářská práce. Teoretická část je zaměřena na popsání základních druhů kvasinek, fázemi a druhy alkoholového kvašení. Především se zaměřuje na faktory ovlivňující kvašení a na výživu kvasinek. V experimentální části jsou zmíněny zkoumané odrůdy vinné révy, metody stanovení titrovatelných kyselin, stanovení pH, stanovení celkového …více
Abstract:
Nutrition of yeast during fermentation of wine is the topic of this bachelor thesis. The theoretical part is focused on the description of basic yeast species, phases and types of alcoholic fermentation. In particular, it focuses on factors affecting yeast fermentation and nutrition. In experimental part, there are descriptions of three vine varieties, methods of determination of basic analytical parameters …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Božena Průšová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta