Kvalitativní parametry levandule lékařské (Lavandula angustifolia L.) – Jolana Chytková
Jolana Chytková
Bakalářská práce
Kvalitativní parametry levandule lékařské (Lavandula angustifolia L.)
The Qualitative Parameters of English Lavender (Lavandula angustifolia L.)
Anotace:
Hlavním cílem práce bylo popsat kvalitativní parametry levandule lékařské a její využití v potravinářství. V literárním přehledu je popsána historie, botanická charakteristika, podmínky pěstování a posklizňová úprava. Jsou popsány další druhy levandulí, které jsou nejčastěji pěstovány a využívají se i v potravinářství. Zmíněny jsou levandulové farmy v České republice, které uvádí na trh vlastní levandulové …víceAbstract:
The main goal of this work was to describe the qualitative parameters of English lavender and its use in the food industry. The literature review describes the history, botanical characteristics, growing conditions and post-harvest treatment. Other types of lavender, which are the most often grown and used in the food industry, are described. Lavender farms in the Czech Republic, which release their …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
- Oponent: Radka Langová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
The Effect of Oregano Essential Oil on Microbial Load, Drying Kinetics and Sensory Atributes of Dried Meat
Helga Johana Hernandez Hernandez