Jolana Chytková

Bakalářská práce

Kvalitativní parametry levandule lékařské (Lavandula angustifolia L.)

The Qualitative Parameters of English Lavender (Lavandula angustifolia L.)
Anotace:
Hlavním cílem práce bylo popsat kvalitativní parametry levandule lékařské a její využití v potravinářství. V literárním přehledu je popsána historie, botanická charakteristika, podmínky pěstování a posklizňová úprava. Jsou popsány další druhy levandulí, které jsou nejčastěji pěstovány a využívají se i v potravinářství. Zmíněny jsou levandulové farmy v České republice, které uvádí na trh vlastní levandulové …více
Abstract:
The main goal of this work was to describe the qualitative parameters of English lavender and its use in the food industry. The literature review describes the history, botanical characteristics, growing conditions and post-harvest treatment. Other types of lavender, which are the most often grown and used in the food industry, are described. Lavender farms in the Czech Republic, which release their …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
  • Oponent: Radka Langová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma