Mgr. Kristýna Turková

Bakalářská práce

Produkce vitamínů,exopolysacharidů a bakteriocinů bakteriemi mléčného kvašení

Production of vitamins,exopolysaccharides and bacteriocins by lactic acid bacteria
Anotace:
Bakterie mléčného kvašení (BMK) a Bifidobacterium spp. produkují celou řadu látek, které mohou přispívat k antimikrobiálním aktivitě, a to především bakteriocinů, ethanolu a organických kyselin. Kromě antimikrobiálních látek produkují také velmi různorodé množství biomolekul, např. mastné kyseliny, proteiny, vitaminy či exopolysacharidy (EPS). Nadprodukce vitaminů BMK umožňuje velmi atraktivním způsobem …více
Abstract:
Lactic acid bacteria (LAB) and Bifidobacterium spp. are producing a lot of allied substances, firstly bacteriocins, ethanol and organic acids, they contribute to antimicrobial activity lactic bacteria. They are producing highly various biomolecules, for example fatty acids, proteins, vitamins or exopolysaccharides (EPS), besides antimicrobial substances. The overproduction of vitamins produced by LAB …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 5. 2007

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 26. 6. 2007
  • Vedoucí: doc. RNDr. Alena Španová, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masarykova univerzita

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Biologie / Biologie